Leash Eye

LEASH EYE od ponad 25 lat podąża utartą ścieżką, naznaczoną hard rockiem z wpływami stoner i southern metalu. Jest najbardziej rozpoznawalnym polskim zespołem łączącym ciężkie, przesterowane gitary z prawdopodobnie najbrudniejszym brzmieniem organów Hammonda.
W ostatnim czasie zespół oddalił się od nowoczesnej metalowej produkcji, stawiając na brzmienia bardziej surowe i organiczne, jednocześnie zachowując wszystko to, co tworzy unikalny charakter Leash Eye.

Skład:
Łukasz Podgórski – vocals

Arkadiusz Gruszka – guitars & backings vocls

Marek Kowalski – bass & backings vocls

Piotr Sikora – dirty organ & keys & backings vocls

Marcin Bidziński – drums

Dyskografia:

V.E.N.I. (2009)

From Hell To Wyoming (single, 2010)

V.I.D.I. (2011)

Hard Trucking Rock’ (2013)

Blues, Brawls & Beverages (2019)

Last Call (pandemic single, 2020)

Busy Nights, Hazy Days (2022)